Jäseneksi

Mukaan toimintaan?

Yhdistyksessämme on tällä hetkellä neljä pienryhmää, jotka treenaavat viikoittain niin maastossa kuin tottelevaisuuskentällä. Pelastuskoirien kouluttaminen on yhteispeliä ja koko ryhmän koirien treenaamiseen menee helposti kokonainen ilta.

Yhdistyksen toimintaan pääsee mukaan tutustumisjakson kautta.

Koska kouluttajaresurssimme ovat rajalliset, emme pysty ottamaan kaikkia halukkaita toimintaamme mukaan. 

 Ohjaajalta toivomme halua sitoutua vapaaehtoistoimintaan ja sitä kautta intoa kouluttaa koiraa ja itseään pitkäjänteisesti kohti asetettuja tavoitteita.

Kenelle pelastuskoiratoiminta sopii?

Pelastuskoiran kouluttaminen on pitkäjänteistä työtä ja viranomaistason pelastuskoiran kouluttaminen vie keskimäärin 3-4 vuotta. Koiran lisäksi myös koiranohjaajan tulee kouluttautua ja ylläpitää taitojaan jatkuvasti. Koiranohjaajalta vaadittavia taitoja koiran ohjaamisen ja lukemisen lisäksi ovat mm. yhteistyökyky, ensiaputaito, suunnistustaito sekä erilaisten etsintätaktiikoiden hallitseminen.

Pelastuskoiran tulee olla terverakenteinen ja muutoinkin terve koira, jonka fyysiset ominaisuudet mahdollistavat työskentelyn vaativassakin maastossa. Koiralla pitää olla riittävä henkinen kapasiteetti: sen pitää pystyä työskentelemään pitkäkestoisesti erilaisissa olosuhteissa ja sen pitää sietää erilaisia häiriöitä kuten kovia ääniä menettämättä toimintakykyään. Luonnollisesti pelastuskoiran tulee suhtautua ystävällisesti vieraisiin ihmisiin ja sen pitää pystyä työskentelemään myös muiden koirien läheisyydessä.

Jos sinulla on kysyttävää jäsen- tai koulutusasioista, otathan yhteyttä hallitukseen tai koulutusvastaaviin.

Kiinnostuitko? Näin pääset mukaan yhdistyksemme toimintaan:

Infotilaisuus

Infotilaisuudessa kerromme pelastuskoiratoiminnasta Suomessa ja koirakoiden koulutuspolusta. Kerromme myös, mitä ominaisuuksia pelastuskoirana toimiminen vaatii koiralta ja ohjaajalta. 

Jos olet kiinnostunut pelastuskoiratoiminnasta suosittelemme infotilaisuuteen osallistumista. Infotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Pyrimme järjestämään infotilaisuuden kerran vuodessa.

Toimintaan tutustuminen

Pirkanmaan pelastuskoirat ry:n toimintaan on mahdollista päästä mukaan tutustumisjakson kautta.

Tutustumisjakson  aikana pääset näkemään pienryhmätasolla viikoittaisia treenejä sekä tutustumaan lähemmin toimintaamme sekä tietenkin yhdistyksemme jäseniin.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan pelastuskoiratoimintaan, käythän vastaamassa alla olevan linkin kautta muutamiin kysymyksiin. 

Olemme sinuun yhteydessä saatuamme viestisi.

Kerro meille itsestäsi ja koirastasi 

Otathan huomioon, että meillä ei rajallisten kouluttajaresurssien vuoksi ole mahdollista ottaa jokaista halukasta tutustumisjaksolle.

INFOTILAISUUS 2024

Olisiko sinusta ja koirastasi pelastuskoirakoksi?


Tervetuloa Pirkanmaan pelastuskoirat ry:n järjestelmään tilaisuuteen, jossa pääset kuulemaan mitä pelastuskoiratoiminta tarkoittaa. 


Infossa kuulet lisää siitä, millaisia ominaisuuksia pelastuskoiralla ja sen ohjaajalla tulee olla. Lisäksi kuulet, millä tavalla pelastuskoirakot harjoittelevat läpi vuoden yhdistyksessä sekä millaista on toimia poliisin johtamalla hätäetsinnällä osana pelastuskoiraryhmää.


Tilaisuudessa on mahdollista myös esittää kysymyksiä. Kerromme tilaisuudessa kuinka yhdistyksen toimintaan pääsee tutustumaan. 


Tervetuloa!

Paikka: SPR Kalkun logistiikkakeskus, Kalkun kehätie 4, Tampere

Aika: keskiviikko 17.1.2024 klo 18-20


Ilmoitamme tulevista infotilaisuuksista myös Facebookissa ja Instagramissa. Pysy kuulolla!

Sivun kuvat  © Taisto Niukkanen